Favori tariflerimden kendileri,kim tadına baktıysa tarifini istemiştir mutlaka,sosuna kabartma tozu giriyor alışılmışın dışında ama sosuna koyulan kabartma tozuyla böreklerimiz puf puf kabarıyor,sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde bütün tepsi bitiyor :)
Hatırlarsanız daha önce buzdolabı böreği tarifi vermiştim tarz olarak aynı patatesli rulo börek ama bu börek diğerine göre daha pufuduk ve yumuşak oluyor,diğer tarifteki ertesi güne kaldığında biraz kuru gibi olabiliyor,ama bu tariftekiler ertesi günüde aynı yapıda kalıyorlar.
Sevgili arkadaşım Aylin bu tarifi kıymalı patatesli denedi,nefis olduğunu söyledi,patatesli harcı patatesleri haşlayıp rendeleyerek kullanmış,içinede kavrulmuş kıymada ekleniyor oşekildede deneyebilirsiniz.
Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum hemencecik tarife geçiyorum...
PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
- 3 yufka
- 4 patates
- 1 kuru soğan
- 1 yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- 3-4 kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 kaşık yoğurt
Patatesi çiğ olarak rendeleyin.
Minik doğranmış soğanlarla sıvıyağda yumuşayana dek kavurun.Sıvıyağı olarak zeytinyağı kullandım.
Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Önce tezgaha bir yufkayı serin.
Sos malzemeler için yumurta,süt,zeytinyağı,yoğurt,kabartma tozu karıştırın.
Yufkanın üzerine bolca sos sürün.
Üzerine 2.yufkayı serin.Tekrar sos sürün.(Patatesli harç koymuyoruz sadece sos sürüyoruz.)
3.yufkayı serin yine sos sürün.
3.yufkanın üzerine patatesli harcı yayın.Kenarları biraz kıvırın rulo sarın.
Bu halde bir gece buzdolabında bekletin(dondurucu değil)
Ertesi günü dilim dilim kesin.
üzerine 1 kaşık yoğurt,1 yumurta sarısı karışımını sürün.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın.Börekleri dizin.200 derecede pişirin.
Bir tepsi tam doluyor.Üzeri ve altı kızarınca pişmiş demektir.
Ilık servis edince daha lezzetli oluyor.
Bu böreği pişirmeden dondurucuya atmayı denemedim,ama bir gece buzdolabında bekleyebildiğine göre dondurucudada bekleyebilir,ozaman çıkardığınızda yumuşayınca dilimleyip pişirirsiniz.
Misafiriniz kalabalıksa daha doyurucu kalın olması için 4 yufkadanda yapabilirsiniz,bu durumda sos miktarını biraz artırın.
Ben bu börekleri sarımsaklı yoğurtla servis ediyorum.
- Böreğin patatesli harcını patatesleri haşlayıp ezerekde yapabilirsiniz bu aşamada haşlanmış patatesleri baharatlarla zenginleştirirsiniz çok lezzetli olur.
- Ayrıca arkadaşım patatesleri haşlayıp baharatlayıp içinede kavrulmuş kıyma harcı ekliyerek denedi,bu şekildede harika oldu tavsiye ederim,3 yıfka sade patatesli,bir 3 yufkada kıymalı patatesli yaparak misafirlerinize iki çeşit börek ikram edersiniz :)
Tweet
Tavsiye ettigimiz guzel bir yazi : oktay ustanın yufkalı börek tarifleri
No comments:
Post a Comment