Saturday, September 14, 2013

fırında patatesli tavuk yemekleri

Merhaba degerli site ziyaretcilerimiz. Simdiki makalemiz fırında patatesli tavuk yemekleri.


firinda patatesli tavuk yemekleri 1


Fırında tavuk baget yemeği yapımı kolay, oldukça leziz ve hafif bir yemektir. Kullanılacak malzemeler patates, soğan, domates sivri biber veya çarliston biber, sarımsak, istediğiniz sayıda tavuk baget ve tatlandırıcı olarak istediğiniz baharatları bu yemekte kullanabilirsiniz. Bazıları tavuk yemeklerinde tavuğun derisini kullanmaktan kaçınırlar, sakın bunu siz yapmayın. Tavuk yemeklerinde yemeği tatlandıran tavuğun derisidir, yemeğinizi tavuk etinin derisiyle birlikte yapın. Bir nedenle tavuk derisini yemeyeceksiniz eğer, derisini tabağınızda ayırın. Bu yemeği yaparken her biri yüz elli gram civarında olan tavuk bagetleri kullandım.

Fırında Tavuk Baget Yemeği

ihtiyacınız kadar tavuk baget

soğan

domates

patates

sivri biber

sarımsak

sıvı yağ

karabiber, pul biber, kekik

tuz



Beş tane bageti yıkadım ve süzdüm. İki soğanı yarım ay doğradım. İki domatesin kabuğunu soydum ve kuşbaşı doğradım. Üç patatesi soydum, elma dilimi doğradım. Üç diş sarımsağı soydum, bütün bıraktım ve iki sivri biberi iri olarak halka doğradım. Tepsi içine üç kaşık sıvı yağ gezdirdim ve bagetleri üzerine dizdim. Sıra ile aralarına patates dilimlerini, sarımsakları, üzerine soğanı ve domatesi yaydım. Birer çay kaşığı dolusu kararbiber, pul biber, kekik ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz serptim. Ardından bir su bardağı su ilave ettim ve tepsiyi alüminyum folyo ile kapattım. Tepsiyi önceden 200°C dereceye ısıtığım fırının orta rafına sürdüm ve bir buçuk saat pişirdim. Ardından folyoyu kaldırdım, on beş dakika süre ile üzerini kızarttıktan sonra tepsiyi fırından aldım ve sofraya koydum.



Bu yazi ile alakali daha cok yazi bulabileceginiz onerdigimiz bir internet kaynagi : patates tavuk yemekleri

No comments:

Post a Comment