Nefretten Sonra kitabı için çalışmalar yaptığımız yoğun bir dönem vardı. Bu günlerden birinde arkadaşım paranoyak satırlar'ı ağırlayacaktım. Baktım taze yaprağım var sarma yapayım dedim. Evde pirinç bitti sanıp telaşa kapılınca bulgurlu bir karışım çıktı karşınıza :) Çok lezzetli oldu ben de şaşırdım. Bol baharat, Antep biberinden yapılma ev salçası ve nar ekşisi olayı çok değiştirdi :)
Yarım kilo taze yaprak için harç: 2 su bardağı bulgur, 1,5 yemek kaşığ acı biber salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 büyük soğan, karabiber, nane, kekik, kimyon, 1 domates, zeytin yağı. Önce soğan-domates rendelenir. Sonra baharatlar, salça, bulgur, nar ekşisi, zeytin yağı eklenerek karışım yoğrulur. Taze haşlanmış yaprak sarılır. Sarmalar tencereye eklenmeden önce, bir küçük patates yuvarlar zar gibi doğranır. Zemine yayılır ki yapraklar ani bir ısı değişiminde yanmasın!
Tadı çok değişik, hafif ekşimsi oldu. Biz çok sevdik. Şimdilerde favori tarifim oldu :)
Afiyet Olsun efendim :)
Tarih84
No comments:
Post a Comment