Yapılışı pratik, fazla malzeme gerektirmeyen atıştırmalık çıtır çıtır börekler...Börekleri akşamdan hazırlayıp buzdolabında saklayabilir,ertesi gün pişirebilirsiniz.
Malzemeler.
- 2 yufka
- yufkaların arasına sürmek için biraz sıvıyağ
- beyaz peynir yada istediğiniz iç malzemesi
Yapılışı:
- Bir yufkayı serin , üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ,2 yemek kaşığıda su gezdirin.Fırça ile yufkanın her tarafını yağlayın.
- İkinci yufkayıda üzerine serip aynı şekilde yağlayın.Ortadan ikiye bölerek uzun kenarına iç malzemeyi koyun biraz sıkıca sarın çok gevşek olmasın.Üçer parmak aralıklarla kesin.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine fırçayla yine su ve sıvıyağ karışımı sürün.200 derede üzerleri kızarana kadar pişirin .
No comments:
Post a Comment