Friday, October 4, 2013

KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )





kol bore i el acmasi 1
KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )

Nefis bir el açması börek tarifidir.




·         HAMUR MALZEMELERİ:


·         1 kilo un


·         2 adet yumurta


·         1 kase yoğurt


·         1 yemek kaşığı tuz


·         1 su bardağı sıvı yağ


·         alabildiği kadar ılık su


·         ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:


·         Yumurta sarısı


·         AÇMAK İÇİN :


·          Nişasta ve içe sürmek için sıvı yağı


·         İÇ MALZEMESİ:


·          Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.


·         YAPILIŞI:


·         Yoğurma kabımıza unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.


·         Hamurumuzdan bezeler yapıp, sıralayalım.


·         Bezelerimizi tek tek nişasta yardımıyla oklava ile açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım.


·         Sigara kağıdından daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım.


·         Eğer ununuz kaliteliyse zaten kendinden açılıyor.


·         Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.


·         Karşılıklı kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu kare yapalım.


·         İç harcımızı uç kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.


·         Yağlanmış fırın tepsimize koyalım.


·         Diğer bezeleri de aynı işlemden geçirelim.


·         Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.



·          FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment