Nefis bir el açması börek tarifidir.
· HAMUR MALZEMELERİ:
· 1 kilo un
· 2 adet yumurta
· 1 kase yoğurt
· 1 yemek kaşığı tuz
· 1 su bardağı sıvı yağ
· alabildiği kadar ılık su
· ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
· Yumurta sarısı
· AÇMAK İÇİN :
· Nişasta ve içe sürmek için sıvı yağı
· İÇ MALZEMESİ:
· Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabımıza unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
· Hamurumuzdan bezeler yapıp, sıralayalım.
· Bezelerimizi tek tek nişasta yardımıyla oklava ile açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım.
· Sigara kağıdından daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım.
· Eğer ununuz kaliteliyse zaten kendinden açılıyor.
· Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
· Karşılıklı kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu kare yapalım.
· İç harcımızı uç kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.
· Yağlanmış fırın tepsimize koyalım.
· Diğer bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
· Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.
· FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment