Harika bir Cumartesi gününden merhabalar herkeze İstanbul'da booool güneşli ve güzel bir gün ...
Umarım hepinizin keyfi ve sağlığı yerindedir dostlar benim 2. haftayı deviren grip halim devam etmekte onca ilaç ve iğneye rağmen halen sesimde ve boğazımda gripsel faaliyetler sürmekte ... O kadarla da kalsa iyiydi onca ilaç böbreklerimi ve midemi de mahvetmeyi başardı zaten ultra olan ilaçlarım süper ultra konumuna geçti vücudum ilaç tarlasına döndü sürekli ilaç ekip biçiyoruz... :) Ne diyelim artık sağlık olsun başa gelen çekilir...
Sırf bu yüzden Uzman Tv çekimlerimizi 2.defa ertelemek durumunda kaldım Sevgili Gözde Hanım sağolsun bu konuda çok anlayışlı davrandı...
Hemen herkesin sevdiği ve sürekli yaptığı bir lezzet paylaşıyorum bugün sizlerle...Bugünkü kahvaltımızda bize eşlik eden bu güzel böreği denemeyen yoktur sanırım ama yine de arşivimizde bulunsun istedim dostlar... Gelelim tarifimize ;
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 3 adet haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Arzuya göre kırmızı pul biber
Yapılışı : İç malzemesi için , haşlanmış patateslerimizi bir kabın içersine rendeliyoruz kaşar peynir süt , yumurta, margarin ve kaşar peyniri de ilave edip güzelce karıştırıyoruz... Arzu ederseniz karabiber ve kırmızı pul biberde ilave edebilirisiniz tercih sizin...
Yufkamızın bir tanesini tezgahımıza serip iç malzememizi güzelce yufkanın her yerine yayıyoruz ardından üzerine 2.inci yufkayıda serip aynı şekilde iç malzememizden heryerine sürüp 3.üncü yufkayada kalan iç malzemeyi yayıp rulo haline getiriyoruz...
Rulo yaptığımız böreğimizden 2'şer parmak kalınlığında kesip yağladığımız fırın tepsisine yan yatırıp yerleştiriyoruz üzerlerine de kaşar peynir ve isterseniz kırmızı pul biber dökerek 200 C de ısıtılmış fırınımızda üzerleri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz....
Ayrıca bu böreği hazırladıktan sonra üzerini strech filmle kaplayıp buzdolabında bekletip misafirimiz gelmeden birkaç saat önce çıkararak üzerine kaşar peynir ekleyip fırına verebiliriz ...Bekleyince de lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen nefis bir börek...
Evlendiğim ilk yıllarda yoğun çalıştığımdan dolayı fırsat buldukça peynirli ve patateslisini hazırlayarak buzluğumda tuttuğum yegane kurtarıcımdı bu börek gerçi hemen herkez biliyordur ama hatırlatmak istedim sadece...
Hepinize afiyetler olsun efendim...
Onerimiz diger makaleler : patatesli yufka sarma börek tarifi
No comments:
Post a Comment