Başlıkta belirttiğim üzere Oktay Usta'dan öğrendiğim bir tarifti bu.. ara ara hazırlayıp buzluğa stokluyorum.. her yiyen çok beğeniyor sizde deneyin bakalım ;)
Herkese Öpücükler :)
PATATESLİ BÖREK
Malzemeler :
yufka
patates
soğan
salça
zeytinyağı
kekik
karabiber
Sosu İçin Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin Malzemeler :
çörek otu
susam
Hazırlanışı : Patatesleri haşlıyoruz.. haşlandıktan sonra ezdiğimiz patatesleri zeytinyağı , salça , soğan , kekik ve karabiberle birlikte kavuruyoruz.. üzerine az miktarda sıcak su ilave ediyoruz..
yufkaları üçgen şekilde kesiyoruz.. 2 parça üçgen kestiğimiz yufkayı üst üste koyarak, içine hazırladığımız harçtan yayıp katlıyoruz.. sardığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerini bıçakla kesiyoruz..
ayrı bir kapta süt , yumurta ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp , hazırladığımız sosu böreklerin üzerine ( kestiğimiz yerlerden içeri gidecek şekilde ) döküyoruz.. en son çörek otu ve susam serpiştirip fırına sürüyoruz..
Afiyet Olsun..
Bu yazi ile alakali daha cok bilgi gorebileceginiz guzel bir sayfa : Dikdortgen sal baglama
No comments:
Post a Comment