Malzemeler:
* 3 adet kıyılmış taze yufka
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 adet tavuk but
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber, pul biber
* Tencere,su
Sosu İçin: (Beşamel)
* 2-3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yumurta (isteğe göre)
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 2 yemek kaşığı sirke
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
*Karabiber
Üzeri İçin:
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
Yapılışı: Damat paçasını yapmak için kıyılmış yufkaları yağsız tepside fırında çıtır çıtır olana kadar kızartın yufkaları bir kenarda bekletin, tavuk parçalarını haşlayın, tavukları ince ince didikleyin, suyunun (ılık) bir kısmını yufkaların üzerine dökün didiklenen tavukları üzerine yayın, geniş bir tavada tavuk suyu,un, sarımsak ,sirke ile beşamel sos yapın ıslattığınız yufkaların ve tavukların üzerine tamamen kaplayacak şekilde dökün, sosun üzerine tereyağlı biber kızartarak dökün.Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Memleketimizin her yöresinde değişik şekillerde ve değişik isimlerde yapılan bir lezzettir.
* Bizim yöremizde adı Damat paçasıdır.
* Star Tv.Soframız proğramında yaptığım yemektir.
* Her yörede yufkaların konuluşu ve kesilişi farklıdır.
* Yemeği isteyen beşamel sos koyduktan sonra 10-15 dakika fırında kızartabilir.
* Fırından çıktıktan sonra üzerine yağ dökülmelidir.
* Fırında pişireceğiniz zaman beşamel sosa yumurta ilave edebilirsiniz.
* Bu yemekte beşamel sosa süt yerine tavuk suyu kullanıyoruz.
* Tuz,baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Beşamel sosunuz koyu olursa su ilave edin.
* Beşamel sos iyi karıştırılırsa pürüzsüz olur.
* Yufkalar fırında iyi kızarırsa yemeğiniz daha lezzetli olur.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Piştiği zaman tüketilmesini tavsiye ediyorum.
* Beklemiş damat paçası lezzetli olmuyor.
* Ben fırınlamadığım sosa yumurta koymuyorum..
* Resimlerde ve Star TV.de detaylı olarak anlattım.
* Bazı yörelerde yufkalar kıyılmadan kat kat konuluyor.
* Yufkaların fırında pişme sıcaklığı 180 derecedir.
* Miktarları göz kararı ile ayarlayabilirsiniz.
* Evinizde kalan yırtık ve artan yufkaları değerlendirmek için çok güzel bir yemektir.
* Miktarları size kalmıştır.
ALÇAK YERDE YATMA SEL ALIR, YÜKSEK YERDE YATMA YEL ALIR.
No comments:
Post a Comment