Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
2 tane yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1'er çay kaşığı tozşeker ve tuz
aldığı kadar un
için için
4-5 tane parmak sucuk
3 tane patates
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tozşeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. İçi için patatesi haşlayıp ezin, sucukları ufak dilimleyip patatese ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açıp iç harçtan koyup yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment