Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-250 mantar
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Üzeri İçin: kaşar rendesi
Hazırlanışı: Tavukları küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarları ince olacak şekilde doğrayıp başka bir tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve biberleri minik minik doğrayıp zeytinyağı ve mantarlarla birlikte tavuğa ekleyip sebzeler ölene kadar kavurun.
Domates ve sarımsakları rendeleyip baharatlarla birlikte kavrulan yemeğe ekleyip 5dk daha kavurup ocaktan alın.
Hazırladığınız soteyi kaselere koyup borcama ters çevirip üzerlerine kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
No comments:
Post a Comment