Sunday, April 6, 2014

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote



kasarli mantarli tavuk sote 1







Malzemeler:


-2 adet tavuk fileto


-250 mantar 


-1 adet domates


-1 adet yeşil biber


-1 adet kırmızı biber


-1 adet kuru soğan


-2 diş sarımsak


-tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon


-zeytinyağı


Üzeri İçin: kaşar rendesi


Hazırlanışı: Tavukları küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye koyup  kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.


Mantarları ince olacak şekilde doğrayıp başka bir tencereye koyup suyunu  çekene kadar pişirin.


Soğan ve biberleri minik minik doğrayıp zeytinyağı ve mantarlarla birlikte tavuğa ekleyip sebzeler ölene kadar kavurun.


Domates ve sarımsakları rendeleyip baharatlarla birlikte kavrulan yemeğe ekleyip 5dk daha kavurup ocaktan alın.


Hazırladığınız soteyi kaselere koyup borcama ters çevirip üzerlerine kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar bekletip fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.






Afiyet Olsun :)


No comments:

Post a Comment