Thursday, November 7, 2013

poğaça tarifleri açma

Selam sevgili site takipçilerimiz. Bugunku makalemiz poğaça tarifleri açma.


pogaca tarifleri acma 1

Bu açmaların üzerine kaç tepsi daha açma yaptığımı hatırlamıyorum bile:)

fotoğraf çekmeden tükettiğimizi de:)

hamileleğimin ilk dönemleriydi sanırım,ne zaman bu açmaların tarifini eklemeye kalksam fotoğrafı eklerken,bir bakıyorum mutfaktayım ve açma yapma hazırlıklarına başlamışım bile,



o yüzden uzun süre ekleyemedim:)Allahtan evin gurmesi açmayı seviyor tüketmede sorun yaşamadık:)

Tabi o dönemden sonra iştahsızlık baş göstermeye başladı.Hiç bir şey yapamadığım için,yiyemez olduk:)o iştahlı halim bitipte çorbaya dahi içemeyen, bir hal almıştım ki,bana tek iyi gelen ev tarhanası oldu,dudak büküp pek rağbet göstermediğim, annemin gönderdiği tarhanayı her akşam yapar oldum.

Bağışıklık sistemini koruyan,doktorlar tarafından iştahsız çocuklara önerilen mucize çorba tarhana ,ne kadar büyük bir nimet olduğunu ufaklık sayesinde anlamış ve idrak etmiş oldum,günlerce tek besin kaynağım oldu,

Tarhana çorbası içelim,içirelim:)

Bunun üzerine bir tarhana çorbası tarifi vermek gerekir.Tarif hazır ama, bir türlü çorbanın fotoğraflarını bulamadım,en kısa zamanda benim yaptığım usulden tarifi eklenecek mucize çorbanın

Şimdi gelelim patatesli açmaların tarifine

pogaca tarifleri acma 2

PATATESLİ AÇMA

Malzemeleri:

1 pk. İnstant maya

1.5 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tutam tuz

Aldığı kadar un (sanırım 4-5 su bardağı alıyor)

İçi : haşlanmış ve rendelenmiş 3-4 orta boy patates

Üzeri için:bir yumurta çörekotu ve susam yada haşhaş

Hazırlanışı:

1-Unu havuz şeklinde açıyoruz,maya,şeker ve yağla harman yapıyoruz.suyu sütü tuzunuda ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz

2-45 dk.-1 saat yani hamur iki katına çıkana kadar bir bez örtüp ılık ortamda mayalanması için bekliyoruz.

3-Mayanmış hamurla çok uğraşmadan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartıp biraz sıvı yağla ellerimizi yağlayarak bezeyi elimizle yassılaştırıyoruz,içine patates püremizi ilave edip,burkarak yada düğüm atarak şekil veriyoruz

4-Yada ikinci seçenek,daha büyük bezeler kopartıp sıvı yağla yağladığımız ellerimizle yassılaştırıp, tabak şeklini alınca patates püresini içine sürüp rulo şeklinde sarıyoruz.2 parmak genişliğinde kesip dik şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz

5-15 dakika da fırını açmadan biraz daha mayanması için bekliyoruz.Yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam ilave edip,Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun




Ilgilenebileceginiz diger makaleler : açma simit tarifi

No comments:

Post a Comment