Wednesday, November 27, 2013

FİNCAN BÖREĞİ




fincan bore i 1



   Sabah kahvaltı veya ikindi çaylarınıza tercih edebileceğiniz çok pratik çıtır çıtır bir börek. İçini peynirli dışında ıspanaklı veya kıymalı olarakta hazırlayabilirsiniz.


 


     Peynir kullanırsanız önemli olan içine çok peynir koymamanız ve yağlı peynir olmaması. Hamur çok ince olduğu kızarırken peynirler dışına akıp sorun oluşturabilir.


 


   İçinde kabartma tozu ve maya olmaması da bu tarifin artısı bence, mutlaka denenecekler listesine alın :)


fincan bore i 2






 


FİNCAN BÖREĞİ


 


2 su bardağı 1 bir yemek kaşığı un


1 yumurta


çeyrek çay kaşığı tuz


1 minik çay bardağı ılık su


 


Arasına;


1 kase lor peyniri


veya


çok yağlı olmayan peynir


 


Kızartmak için;


1 su bardağı sıvıyağ


 


Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin ve 4 parçaya bölün.1 parça hamuru un serpilmiş tezgahta  büyük pasta tabağı büyüklüğünde açın.


 


Aralıklı olarak iç harcınızı 7-8 yere koyun. Ardından ikinci parça hamuru da açıp ilk parça hamurun üzerine  kapatın. Bir kahve fincanı yardımıyla iç harç kısımlarına getirmeden  yuvarlak hamurlar çıkartın.


 


Diğer kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağı kızdırıp börekleri önlü arkalı kızartın ve kağıt mutfak havlusu serilmiş tabağa alıp servis yapın.


 


Afiyet Olsun.




No comments:

Post a Comment