Selamlarrr :)
Bu defa sizlerle nefis ve uzun zamandır beklediğiniz, geçtiğimiz günlerde yaptığım bir lezzeti paylaşacağım. İçli köfte genelde çok zor ve meşakalti gibi görünür ama bir iki defa yaptıktan sonra alışırsınız. Ben bile yapıyorsam herkes yapar :)
Ev arkadaşım Ayşe Adanalı olduğu için ilk içli köfteyi onun Annesinin tarifiyle yapmıştık. Sağolsun Serpil Teyzem bize telefondan anlatmıştı. Görüntü olarak da Ayşe nin görmüşlüğü olduğu için. Kolları sıvadık ve ilk içli köftemizi onunla yapmıştık.
Yapmanız kolay olsun diye bol bol resimlerle her aşamayı anlatmaya çalıştım.
Ben bu tarifte iki yemek tarifi birden vermiş olacağım. Hem içli köfte nasıl yapılır, hem de içinde İçli Köfte de bulunan Analı Kızlı yemeğinin tarifini vereceğim inşallah :)
MALZEMELER:
Bu malzemeler 4 kişiliktir.
İç Harcı:
2 baş orta boy soğan.
250 gr az yağlı kıyma.
maydanoz
Domates veya biber salçası
Eşim sevdiği için ben Sarımsak da koydum.
İsteğe göre baharat.
Resimde görüldüğü gibi önce soğanı, sonra kıymayı suyu çekilene kadar soteliyoruz. Suyunu çekince maydanoz ve sarımsağı ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Daha sonra baharatları ekliyoruz. |
İçli köfte hamuru için Malzemeler:
1su bardağı irmik
1 su bardağı ince bulgur
2 avuç kadar un
1 tatlı kaşığı salça
Haşlamak için kaynar su.
Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın. Suyu çekince irmiği ve unuda ekleyin. |
Daha sonra kalan malzemeleri ekliyoruz. |
Daha sonra köfteyi ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. Benim kase ile suyum yanımda bekliyordu. Dış harcı iyice yumuşayana kadar yoğurun. |
Bu şekilde dağılmadan açılıyorsa tamamdır. Açılmıyorsa yoğurmaya devam edin. Benim yaptığım gibi avucunuzu ıslatıp sol elinize hamuru alıp, sağ elinizin işaret parmağıyla da hamurun tam ortasından parmağımızı avucumuzun kenarlarına doğru bastırarak ve hamuru çevirerek oyuyoruz :) |
İç harcı da bu şekilde çay kaşığıyla içine dolduruyoruz. Sonrada kenarlarını ortada birleştirip iyice kapatıyoruz. Sağlam olması içinde suyla hafif zemini düzleştiriyoruz. |
Bu da analı kızlı yemeğimiz için lazım olacak misket köfteler. İçli köfte hamurunun bir kısmını da bu şekilde yuvarlıyoruz. |
Kaynayan tuzlu suyun içine önce içli köfteleri yavaşça bırakıyoruz. 10-15 dakika kaynadıktan sonra bir kaba alıyoruz. |
Misket köfteleride aynı şekilde yapıyoruz. |
Salçalı, tereyağlı az suyla beraber pişiriyoruz. İçine dilerseniz limon suyu yada limon tuzu atabilirsiniz. Ben maydanozda ekledim. İsteğe bağlı yani. |
Bu şekilde servis yapıp afiyetle yiyoruz :) Rabbim ağzımızın tadını bozmasın inşallah... |
İçimden koca bir şükür geçti. Yada her şey bir şükürdü. Ben içinden geçtim.
FACEBOOK HESABIM İÇİN TIKLAYIN
TWİTTER HESABIM İÇİN TIKLAYIN
İNSTAGRAM HESABIM İÇİN TIKLAYIN
Bu konu ile alakali daha detayli bilgi bulabileceginiz guzel bir web kaynagi : alize ipten sal modeller
No comments:
Post a Comment