Sunday, February 23, 2014

YUMUŞACIK KEK




kabartma tozu, karbonat, karbonatlı kek nasıl yapılır, KEKLER, yumuşak kek nasıl yapılır,


{[['yumusacik kek 1']]}




yumusacik kek 2
 YUMUŞAK KEK NASIL YAPILIR

Yumuşacık bir kek tarifi... hem kabartma tozu hem karbonat kullanılıyor... eskiden kekler karbonat ile yapılırdı benim çocukluğumda...onların tadına benzer bir kek oldu...




·         MALZEMELER:


·         3 adet yumurta


·         1 su bardağı toz şeker


·         1 su bardağı yoğurt


·         yarım su bardağı sıvı yağ


·         1 adet limon ( Kabuğu ve yarım limon suyu)


·         1 paket vanilya


·         1 paket  kabartma tozu


·         1 çay kaşığı karbonat


·         2 su bardağı tepeleme un


·         1 yemek kaşığı kakao


·         YAPILIŞI:


·         Yumurtaları köpürünceye kadar çırpınız.


·         Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.


·         Sıvı yağ, yoğurt,limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyunu ilave edip çırpınız.


·         Un, kabartma tozu ve karbonatı katıp çırpınız.


·         Yarım su bardağından biraz fazla beyaz harçtan ayırınız.


·         Kalan harcı yağlanmış kek kalıbına dökünüz.


·         Ayrılan harcanın içine 1 yemek kaşığı kakao ilave edip çırpınız.


·         Ben son anda böyle bir süslemeye karar verdim.


·         Ama yaptıktan sonra keşke yuvarlak bir tepsi kullansaydım, daha hoş desenler ortaya çıkabilirdi diye düşündüm.


·         Kakaolu harcı krema torbasına aldım ve beyaz harcın üzerine  gelişigüzel benekler  yaptım.


·         Çöp şiş le tam ortalarından çizikler atıp dekor verdim.


·         Pişerken kakao kekin içinde kalıp,kakao desenleri çıkıyor.


·         Keki soğuk fırına veriniz.


·         180 derecelik fırında içini çekinceye kadar pişiriniz.


·         Kek iyice soğuduktan sonra dilimlere kesiniz.



·         AFİYET OLSUN






yumusacik kek 3



yumusacik kek 4



yumusacik kek 5



yumusacik kek 6



yumusacik kek 7



yumusacik kek 8



yumusacik kek 9






yumusacik kek 10



Yazıyı paylaşın :




No comments:

Post a Comment